THOMAS

Urtesamler, kok, iværksætter, foredragsholder, tv-kok, kursusafvikler, eventmager, podcastmager, myremand, urtemand, skovtrold, sankerøv og lærer.

WILDFOODING

Jeg har altid lavet mad, jeg har altid lært fra mig og jeg har altid samlet vilde planter – nu gør jeg det under et samlet hele i Wildfooding.

I dag lever jeg af at samle vilde planter, svampe, bær, tang mm. til en række af de bedste restauranter. Jeg arrangerer ture, laver co-cooking, rådgiver, skriver bøger, laver produkter, laver tv og podcast, skriver om de vilde planter. Det, der før var min hobby og passion, er nu min levevej.

Levering af vilde urter

Jeg leverer vild urter på bestilling til en række af Danmarks bedste restauranter. Jeg indgår i samarbejder og hjælper med at få vilde urter på menuen på den bedste måde.

Mine kunder er blandt andet: Noma, Geranium, Noon, Kadeau , Iluka, Ælsk Vinbar, Falsled kro, Kanalhuset, Barvin, MadVærk, Gasolin Grill, Lyst, Vejlsøhus, Masseria mfl.

MYREMAND

Et mere eller mindre tilfældigt møde i 2011 med restaurant Nomas daværende souschef, Trevor Moran, har på mange måder åbnet dørene for mig og muliggjort, at jeg i dag har kunne gøre min store passion til mit arbejde.

Trevor Moran havde bl.a. ansvar for de for råvarer og produkter, som restauranten brugte i det innovative køkken. Jeg tilbød ham at købe nogle svampe, og han spurgte om lov til at komme med en tur i skoven. Vi tog til Køge og gik ud i en skov, som var ny for mig. Her var vi heldige at finde masser af trompetsvampe. Vi talte godt sammen undervejs, og Trevor Moran fortalte, at han havde et vist pres på sig, da man gerne ville arbejde med insekter på Noma.

De var blevet inspireret af restaurant DOM i Sao Paolo efter det første MAD Symposium i København. Jeg fortalte ham, at jeg havde kendskab til nogle myrer, som han nok kunne være interesseret i at smage. Det var orangemyrer, som jeg selv havde brugt til at drille husholdingsskoleelever med i nogle år.

Det ville han gerne prøve, og da orangemyrerne senere gjorde deres entre på Noma, ændrede mit liv sig på mange måder. Fra at være ”en hemmelig mand i skovene i Jylland” kunne jeg pludselig leve af den viden, som jeg havde samlet sammen siden jeg var barn.

Og således blev jeg myremanden!