Det er en vild tid for vild mad!

Gastronomien er for mig motoren – det er den, der tænder mig. Jeg grundelsker at finde noget vildt og at skabe et lækkert måltid med det i hovedrollen. Den oplevelse vil jeg gerne dele – så simpelt er det!

Der er en helt basal og simpel jordbundethed i at lede, finde og samle. Hjernen slår fra og du bliver et med tid og sted – der er noget ur-agtigt og magisk over det.  Ned til jorden, find urterne og lav dejlig mad.

Naturen er magi! Vilde planter, svampe, tang, bær og rødder er grunden til, at vi kan leve på denne jord og udfolde os. Jeg er taknemmelig for at kunne være i verden og bruge den grådigt og nydende. Naturen er i en evig foranderlig proces, som planter og dyr tilpasser sig. Den er ikke et stillestående museum, som skal forblive upåvirket af mennesker. Naturen er et sted, vi skal være i og bruge med betænksomhed og værne om.

En samler har naturligvis sine hemmeligheder og steder, som han holder for sig selv. Men det er også en stor glæde for mig at kunne give noget videre. Det kan være nye oplevelser, opdagelser, ideer og teknikker – viden som er med til at genoplive omsorgen for naturen, for ved at bruge naturen og ved at lære den at kende, kan vi også genlære at respektere den.

Det er så meget vild mad derude

Jeg har jagten i mit blod og jeg scanner altid naturen for god mad. Sankning bliver af mange opfattet som moderne, som en del af en ny gastronomisk bevægelse.

Men i virkeligheden er det hamrende gammeldags. Jeg gør det, som vore forfædre gjorde. Jeg er selvfølgelig også præget af min samtid.

Jeg samler og bruger de vilde ingredienser for at lave lækker mad, ikke for helse eller lægelige årsager. Jeg bruger det vilde, mens det er der, og mens det er bedst. Jeg gemmer også og skaber mig på den måde et forråd.

Jeg tørrer, sylter, salter og fermenterer, så jeg også har noget af det vilde i de måneder, hvor der ikke er så meget at komme efter derude i naturen.